Kolmen ruokalajin illallinen.

Tämä ei ole mikään ruokablogi mutta aina joskus on hauska kirjoittaa siitäkin aiheesta. Yleensä olen julkaissut helppoja arkiruokia. Tänään tulee poikkeus, tulee nimittäin helppoja juhlavia ruokia. Olin tässä taannoin talvilomalla ja teki mieli laittaa perheelle vähän jotain extraa. Googlailin ja mietin ohjeita ja yhdistelin eri reseptejä ja sain aikaiseksi seuraavan menyyn.

20170408_143611

Alkupalaksi Maalahden limppua kylmäsavulohiseosta:

20170408_153951

Sen kanssa joimme Mimosaa (appelsiinituoremehua + skumppaa aikuisilla ja appelsiintuoremehua + kirkasta limpparia lapsilla).

Pääruokana oli kanan rintafileé paahdetun vuohenjuuston sekä paholaisenhillon kera, lisänä bataattiranskalaisia.

20170408_155043

Kanan ja vuohenjuuston tein seuraavanlaisesti:

Suolaa ja pippuroi fileet.
Paista niihin hyvä pintaväri pannulla.
Leikkaa vuohenjuusto reiluiksi viipaleiksi (saa olla yli 1cm paksuisia). Jos löydän halkaisijaltaan isoa vuohenjuustoa, sitä parempaa.
Laita kanat ja vuohenjuustot uunipellille ja uuniin  yläritilälle noin15min. Bataatit saavat olla rauhassa alaritilällä, ne ovat jo kypsiä. Ei tarvite edes käyttää kiertoilmaa ellei halua.

Nauttikkaa tässä kohtaa alkupalat.

Kasaa lautaselle bataattiranskiksia, kanaa, kanan päälle valuva, ruskistunut vuohenjuustokiekko ja päälle paholaisen hilloa.

Voin taata, että on hyvää!

Ja jäliruokana oli lasiin kasatut Nopeat rahkabanoffeet.

20170408_150804

Tulipas tässä ihan kirjoittaessa kauhea nälkä….

Ps. Vinkki: Tee paholaisen hillo etukäteen, muuten se ei ehdi jähmettymään.

Jätä kommentti